Wednesday, May 27, 2009

mungkin semalam, tapi bukan hari ni....

di ambang kesibukan assignments yang menggunung ni ( EE, TOK, IA, World Lit, CAS, HA, Correction Math,etc), terimbau kembali zaman di sekolah dulu......

  1. tak ada cas
  2. tak ada ee
  3. tak ada ia
  4. tak ada tok
  5. tak ada world lit
  6. tak banyak kerunsingan
  7. banyak masa lapang
  8. tak perlu runsing tentang da'wah
  9. tak pernah nak fikir tentang ummah ( ignorance is bliss)(best woo)
  10. tak pernah tahu tentang IB
IB, kau...
  • merubah segalanya
  • sehingga aku tiada masa lapang
  • membuatkan pencapaian spm ku yang cemerlang tu tak membawa erti apa-apa sekarang ni.
  • menjadikan terasa add math dulu tu amat senang
  • mendidik jiwa ku menjadi seorang insan
  • mendidik fizikal ku dengan arus deras sungai 'meeting-meeting' yang tidak kenal erti penat mengunjungi ku setiap masa, membasahi diriku dengan tugasan-tugasan yang kadangkala hanya membuang masa.
  • menjadikan aku hamba yang bersyukur kepada Tuhannya.
jangan asyik nak salahkan IB kalau semua tu salah diri sendiri.

sebelum nak salahkan orang lain, cermin diri tu dulu.jangan ingat kita semuanya betul.

dah dah. aku memang tak berapa betul, pergi sambung buat world lit!

p/s: kepada bakal-bakal junior, jangan takut dengan IB. IB tu 'best'

5 comments:

*adibalala; said...

IB derita .

:l

khAzInAtUL AsrAr said...

salam..


IB..owh..IB..

Islam Best..

Yard said...

ib itu sgt best

aida nor illyana said...

sebenarnya kalian sangat menyayangi IB..... IB, pengajar yang tidak berbayar...

Amin Rox said...

IB = Internationally Busy